O autoru

“Sajt sadrži mnogobrojne naučne činjenice koje su do danas dokazane. One nam pružaju odgovore na neka naučna pitanja, međutim, mnogo toga još uvek ostaje neotkriveno i nepoznato. Što više saznajemo, postajemo svesni koliko zapravo toga ne znamo. Svako rešenje i odgovor do koga dolazimo pokreće nova pitanja.

Filozofi antičke Grčke su dolazili do određenih saznanja upravo postavljanjem različitih pitanja. Zahvaljujući tim pitanjima imamo nauku i tehnologiju kakve postoje danas.

Biti naučnik ne znači znati mnogo stvari o nečemu samo da bi znali mnogo stvari. Ljudi često one koji samo znaju mnogo činjenica o nečemu nazivaju štreberima. Biti naučnik znači – znati mnogo stvari o nečemu kako bi bili u mogućnosti da postavljamo prava pitanja (kako i šta nešto radi, zbog čega na taj način, da li postoje još neki primeri itd.).  Jer na kraju, svaki naučnik je pomalo i filozof.”

1980041_292144830935761_376936231_oMarija Stanić je rođena 19. septembra 1988. godine u Vršcu. Završila je 2003. godine osnovnu školu „Žarko Zrenjanin” u Beloj Crkvi. Iste godine upisuje ,,Hemijsko-medicinsku školu” u Vršcu i završava je 2007. godine sa odličnim uspehom, nakon čega upisuje Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu.

Na Departmanu za biologiju i ekologiju diplomirala je aprila 2012. godine i stekla zvanje Diplomirani profesor biologije. Master studije biologije, modul mikrobiologija, upisuje 2012. godine i završava oktobra 2013. godine i time stiče zvanje Master biolog.

Meni
Svet biologije na Facebook-u

Svet biologije na YouTube-u